Fibromyalgi – hvordan får vi det bedre?

Fibromyalgi er en kronisk smertesygdom, der skyldes forstyrrelser i den måde, som hjernen og nervesystemet bearbejder smerter på. Mekanismen kaldes ”central sensibilisering”. Dette betyder at centralnervesystemet er blevet mere følsomt eller over-følsomt om man vil.

I en krop, som ikke er overbelastet eller har udviklet funktionelle lidelser som fibromyalgi, virker smertesystemet som en indikator på ’fare’ dvs. at når vi mærker smerter, er det en indikering på at der er noget galt. Eks. Hvis vi kommer for tæt på en varm kogeplade, så skal smertesignalet advare os om at der opstår skade på kroppen hvis vi ikke fjerner hånden.

Fibromyalgi er en finurlig fætter, fordi det kan være svært at forudsige hvornår man vil mærke smerter, nogle dage er okay andre dage kan det være virkelig slemt. Det er også en uforklarlig smerte, på den måde at forstå, at smerten kan forekomme i huden, led, muskler og sener. Musklerne kan føles stive og der kan forekomme en følelse af svaghed i kroppen.

DAGLIGDAGEN

Personer med fibromyalgi oplever ofte en enorm træthed, både generelt og ved udførelse af små dagligdagsopgaver, og derudover bliver nattesøvnen samtidig en udfordring. Hukommelsen er besværet og det er ikke nemt at koncentrere sig. Det er helt naturligt at føle sig deprimeret og modløs og det hjælper ikke på, at mange med fibromyalgi længes efter det liv de levede før, hvor de kunne gøre alt muligt, som de lige pludselig ikke kan.

HVAD KAN MAN GØRE?

I det kontroversielle sundhedssystem er der ikke nogen helbredelse af fibromyalgi. Dvs. der findes ingen kur mod det. Der kan sættes ind med smertelindring af forskellig art, men det gør sjældent en skelsættende forskel.

ERFARING

I mit arbejde med mennesker med fibromyalgi, de sidste 15 år, har jeg erfaret af fibromyalgi i 99,9 % af tilfældene, udvikles efter et fysisk eller psykisk traume. Det betyder at, når kroppen oplever traumer, det kan være skilsmisse, dødsfald, en fyring, overgreb i barndommen, eller fysiske traumer som bilulykke eller sygdom, så er kimen sået til en overbelastningsreaktion, som senere kan sætte sig til fibromyagi. Den biokemiske forklaring gemmer vi til en anden gang.

LINDRING

I DFL METODEN  har vi stor erfaring med fibromyalgi. Vi oplever, at de mennesker der kommer til os, føler en meget stor forbedring allerede efter Den første uge. En ny sammensætning af kosten, hvor fokus er, at give kroppen en kost, med meget høj næringsværdi, samt fokus på de psykiske udfordringer der følger med sådan en sygdom. Vi arbejder både med fysik og psykologi i en fantastisk, næsten magisk kombination.

ALDRIG SET FØR

Det er tæt på umuligt at forbedre symptomer på fibromyalgi hvis vi ikke laver en kombination af næring til kroppen, næring til sindet og støtte, og siden det aldrig er set før, går man ud fra at fibromyalgi ikke kan lindes – men det er jeg så her for at fortælle at det kan det.  

HJÆLP

Når vi er overbelastet i en sådan grad, at kroppen reagerer med sygdom, så kræver det overskud at ændre sin livsstil. Sjældent føler vi ikke, at vi har det nødvendige overskud, dårligt nok til daglige gøremål. Vi ved måske godt med vores intellekt hvad der skal til, men vi har ikke overskud til at føre det ud i livet. Derfor må der hjælp til udefra.

I DFL tilbyder vi støtte i døgndrift til mennesker med diagnosticeret sygdom. Her sammensætter vi en kost som optimerer hele kroppen og så arbejder vi med vores mindset, som igen og igen er bevist, er være afgørende for succes. Og som noget helt exceptionelt, og som ikke er set før, tilbyder vi vores kursister at blive så tæt knyttet til et team af uddannede mentorer og coaches.

Hvis du har brug for hjælp kan du udfylde denne formular og du vil blive kontaktet hurtigst muligt – TRYK HER

 

BIOKEMI

Mange af os tror, at den mad vi spiser handler om energi, men det er faktisk ikke tilfældet. Selvfølgelig bliver der tilført energi til cellerne, når vi indtager energi (kalorier) men madens fornemmeste opgave er at tilføre næringsstoffer.

Hvis vi ikke har fokus på en høj næringsværdi fra vores kost, bliver der ikke tilført de byggesten der skal til for at vores celler kan dele sig og bevare kvaliteten. Du kan sammenligne det med et hus der skal bygges. Hvis du ikke har cement, skruer og mursten af god kvalitet, eller slet ikke har byggematerialerne, så vil du ikke kunne bygge et hus der kan modstå de vilkår, som et hus nu en gang skal stå i.

Vi bygger hele tiden en ny krop, det vil sige at vores celler hele tiden deler sig og skal blive til nye celler og hvis vi ikke har byggematerialet, som det kræver for at bygge en ny celle, vil cellen blive skrøbelig og ikke kunne modstå de vilkår som celler skal stå i.

Celler finder vi alle steder i kroppen, det kan være muskelceller, hårceller, hjerneceller, nerveceller, hudceller osv. og hvis disse celler bliver af ringere og ringere kvalitet, så vil vi blive syge og kroppen vil komme i ubalance.

HORMONER & DFL-BODYSCAN

For at få en mere fuldendt forståelse af hvad der sker i kroppen, bliver vi nødt til at snakke om hormoner.

Hormoner er ganske afgørende for vores tilstand i kroppen, da de fungerer som små budbringere, der hele tiden sender signaler rundt i kroppen.

Hvis vores hormoner er i ubalance, så vil der blive kludder i signalerne og vores krop vil opføre sig ’underligt’. Ubalance i hormonerne hænger i stor stil sammen med den kost vi indtager. For at hormonerne skal være i balance, har de brug for de rette næringsstoffer.

Mange af os får kludret lidt rundt i det med hormoner, og vi tror det handler om noget med pubertet, graviditet og bumser i hele ansigtet, men det er en stor misforståelse.

DFL Bodyscan Konceptet går ud på at se på kroppen og finde ud af hvilke hormoner der er i ubalance, fordi når vi ved det, kan vi rette det via DFL Metoden.

Herunder kan du teste dig selv og se om du har en hormonelubalance der dikterer hvordan du ser ud og hvilke ubalancer/sygdomme som følge af disse ubalancer.

 

TEST DIG SELV HER