Katja var helt normalvægtig- dog kun én blodprøve fra at få diabetes..

Hej Jeg hedder Katja Lykke Hansen

Jeg var med på Det fede liv 6 ugers forløb pga. diabetes type 2.
Jeg var én blodprøve fra at få diagnosen og behandling med metformin, men valgte så at gå all in på kostomlægning og på den måde “forblive rask”.
For at kunne gennemføre en livsstilsændring havde jeg brug for for at have noget psykisk opbakning/støtte og et fællesskab, som ville det samme som mig, nemlig at spise DFL, da jeg ikke rigtig kunne hente den støtte på familiefronten.

Min diabetes startede som insulinkrævende graviditetsbetinget diabetes. Jeg har under og efter min graviditet brugt ca. 2 år samlet på at være ked, frustreret og bitter over, at lige netop jeg skulle få diabetes (jeg er den tyndeste i familien, nok også den sundeste mht. kosten osv – så hvorfor lige mig?!)
Dette forløb har vist mig, at jeg er fuldstændig ovre bitterheden (som alligevel ikke ændre på noget) ogjeg er mentalt klar til bare gøre noget andet. Jeg har i korte perioder tidligere efter graviditeten spist low carb, men har ikke været mentalt klar til at give slip på de gamle spisevaner og stå på egne ben.

Det ved jeg at jeg er NU og det er SÅ FEDT!
Nu skal tiden bare gå, indtil jeg skal have taget en masse opfølgende blodprøver i det nye år.

Mentalt er jeg helt hvor jeg skal være, er blevet meget mere bevist om at jeg tidligere har spist meget på alverdens ting end sult og især mine følelser (det skal der stadig arbejdes med) men vigtigst er nu at mit blodsukker er stabilt og lavt.

Jeg har det SÅ godt.
Jeg har et stabilt energi niveau, jeg går ikke “sukkerkold” om eftermiddagen, jeg har ikke haft urolige ben når jeg skal sove i disse 6 uger og jeg har endda behov for en anelse mindre søvn end jeg plejer. Jeg står heller ikke op om natten mere for at tisse og min hud er blevet mindre følsom i forhold til udbrud i forbindelse med min cyclus.

Vægttab

De første 3 dage tabte jeg mig ca. 3 kg, men da jeg er fuldstændig normaltvægtig så ville jeg bare ikke have at det skulle ske, men de par kg er kommet på igen, heldigvis, og som Patricia siger, er det fordi det altid handler om afbalancering.

Det er blevet det letteste i verden at sige nej tak til is, kage, slik, chips osv.
Jeg har altid haft ekstremt svært ved at styre det, hvis blot jeg tog ét en bid eller ét stykke, jamen så stoppede jeg ikke før posen var tom og jeg blev dårlig – nu har jeg slet ikke lyst til at tage det éne stykke – for det siger mig intet overhovedet!

Jeg håber at min historie kan inspirere og fortælle at man ikke nødvendigvis behøver være overvægtig for at kunne få glæde af at leve Det fede liv!

Kærlig hilsen

Katja