Hvorfor vi ikke bare drikker mælk, uden at tænke os om!

Vi har i mange år fået fortalt, at mælk er den perfekte kilde til calcium og generelt sundt, og især reklamer har vundet sit indpas i vores bevidsthed. En halv til en hel liter om dagen er, hvad vi har brug for, bliver der sagt !
Sandheden er, at de fleste der drikker almindelig mælk har tendens til flere ubalancer i kroppen, nu skal jeg fortælle dig hvorfor..

 

Mælk er godt for knoglerne!

Faktisk så stjæler mælk calcium fra vores knogler. Dvs. for at kroppen kan neutralisere syren fra mælk, så bruger den calcium fra kroppen selv. Hvert glas mælk vi drikker, vil trække calcium ud af kroppen. Foruden så er D-vitamin yderst vigtigt for stærke knogler, og det har vi generelt mangel af – læs mere om d-vitamin her.

D-vitamin kan købes her.

Lande i Asien og Afrika, der har det laveste indtag af mælkeprodukter, er også de lande, der har lavest forekomst af knogleskørhed.
Rigtig mange studier viser, at man øger risikoen for knoglebrud op til 50 %, når man drikker mælk.

Mælk er for ko-babyer.

Mennesket er den eneste race på jorden, der drikker mælk fra et andet dyr. En kalv har behov for at vokse sig stor på kort tid – i den tid en kalv får mælk fordobler den sin vægt 8 gange, men modsat mennesker så drikker den aldrig mælk igen, så snart den er fravænnet.
Mælk er designet til køer, ikke til mennesker. Vi har vores eget modersmælk, som vores menneske-babyer skal have.

Laktose

Laktose er svært for kroppen at fordøje – det kræver enzymet laktase, som de fleste af os ikke har, når vi er over 3 år, så derfor er de fleste af os laktose intollerante.
Derudover så er der laktose sukker og øger risikoen for insulinresistens, type 2 diabetes og overvægt. Hvis vi ikke kan fordøje laktose, vil vi opleve fordøjelsesproblemer, oppustethed, luft i maven, smerter og rumlen i maven.

Casein

Kasein er proteinet i mælk, som man kan være allergisk over for, det er ikke det samme som at være laktose intollerent.

Akne og inflammation

Mælk er forbundet med akne, både hos drenge og piger, da mælk skaber inflammation og er med til at give uren hud. Derudover så oplever mange af os overvækst af svamp såsom candida, men også problemer med allergier og astma, når vi drikker mælk, og derfor kan det være en fordel helt at droppe mælkeprodukter, hvis man lider af dette,

Kræft i æggestokkene og prostata

Flere studier viser, at kvinder der drikker mere end 4 glas mælk om dagen har dobbelt så stor risiko for kræft i æggestokkene og hos mændene øges risiko for prostatakræft med 30-50 %.

Køer er fyldt med antibiotika og hormoner

Køer er fyldt med antibiotika, både for at holde dem på benene, men man tilsætter også anabolske hormoner, så de kan vokse sig store og også for, at de skal producere så meget mælk som muligt. Disse hormoner ryger direkte videre til mælken, som vi så drikker, og det kan skabe alle mulige former for ubalancer i kroppen.

Mælk er ikke naturligt længere

Indtil det 19. århundrede var mælk ikke-behandlet, det blev først pastoriseret i USA for at dræbe bakterierne i mælken pga. problemer med de beskidte mejerier.
Pasteurisering er opvarmning af mælken og ødelægger alle enzymer. Men ikke nok med det forandrer pasteurisering også mange af de vigtige proteiner, ødelægger fedtsyrerne og vitaminerne samt reducerer tilgængeligheden af mineraler.
Faktisk så indeholder rå mælk fra sunde køer naturlige bakterier, der hæmmer væksten af uønskede og farlige organismer.

Homogenisering

I skummetmælk bliver fedtet fjernet helt ved homogenisering, men fedtet er i mælken for en grund. Uden dette vil kroppen ikke absorbere eller udnytte vitaminerne, der er i mælken (de fleste er dog alligevel ødelagt under pastorisering).

Derudover:

  • Mælk forværrer irritabel tyktarm
  • Øger risikoen for mellemørebetændelse
  • Forårsager fordøjelsesproblemer hos 75% af befolkningen
  • Mælk er fyldt med kulhydrater
  • Sætter bugspytkirtlen på overarbejde

Hvorfor bruger vi så fløde i begrænsede mængder her i Det fede liv?

Det gør vi, fordi vi ikke er fanatiske, og så smager det godt.
Derudover så drikker vi ikke særlig meget af det, og vi vælger altid økologisk.
Fløde og ost indeholder små mængder af laktose og masser af fedt.
Men, hvis man ikke har enxymet laktase, så kan fløde blive et problem. Det er dog let at få kroppen til at producere enzymet laktase ved at spise en god kilde til probiotika.

Smør er ikke behandlet på samme måde og indeholder næsten ikke laktose og casein, men her er alle fedtsyrerne og vitaminerne bevaret.

Det er helt ok at indtage fløde og ost i begrænsede mængder, vi skal bare være klar over, hvilke konsekvenser det har, og hvorfor vi gør det. Så når der bliver sagt, at mælk er sundt og øger vores sundhed generelt, så er jeg ikke enig, men derfor mener jeg stadig, at ost og fløde er noget, vi kan bruge for at forsøde vores tilværelse med..

Så alting med måde..

Kærlig hilsen
Patricia

Ps. Jeg er tilhænger af, at den mad vi spiser skal indeholde ‘hele komplekset’ dvs., hvis vi som udgangspunkt sørger for at spise så naturligt som overhovedet muligt og så lidt forarbejde, så er vi godt hyt. Når mad bliver forarbejdet eks. skummetmælk, så bliver der ændret på sammensætningen fra naturens side. Så hvis du har det med i baghovedet, at det du spiser, skal være så lidt forarbejdet som muligt, så har ud en rettesnor at gå efter.
Jeg spørger mig selv: “Hvor lang tid er det siden denne her fødevarer har været levende?
En pizza – det er lang tid siden, den har været levende, hvorimod en broccoli, det er knap så lang tid siden