Kolesterol – myte eller ej?

Men, hvorfor er det så, at vi er blevet fortalt andet?

I 50’erne blev der lavet nogle undersøgelser, der skulle afdække årsagen til hjerte/kar – sygdomme, men uden at sige for meget, så blev der ændret nogle fakta i disse undersøgelser – hvorfor dette skete, må vi tage en anden gang.

Vi er blevet fortalt, at der findes det “gode” kolesterol og det “dårlige”.
Det gode er HDL, og det dårlige er LDL – det HERLIGE og det LEDE.

Kroppen producerer mellem 2000 og 3000 mg kolesterol hver dag – et æg indeholder kun 300 mg. Den producerer disse mængder netop, fordi det er livsvigtigt, og kommer vi i situationer, hvor vi spiser mindre kolesterol, producerer kroppen bare mere.
Vores hjerne består af kolesterol, alle vores celler, og mange af vores hormoner – især kønshormoner.

HDL har til opgave at transportere kolesterol –  HDL er et protein, ikke kolesterol – det transporterer kolesterol til leveren, hvor det bliver genbrugt.

-altså kolesterol bliver genbrugt!

LDL har til opgave at transportere kolesterol fra leveren og ud i vævet.. netop fordi kolesterol skal til for at lukke de små sår, der opstår i arterierne.

Men det interessante i det her er at grunden til, at vi får de små sår i arterierne, hverken skyldes mættet fedt eller kolesterol, de opstår pga. inflamation
– og hvad skaber inflamation? Det gør insulin!

Stress spiller også en stor rolle i forhold til inflamation, og hænger sammen med kortisol. Kortisol bliver dannet i binyrebarken, og hvis man over længere perioder lever dårligt, så stresser det kroppen, og stressede situationer medfører også, at produktionen af kortisol går op – kortisol har heller ikke en positiv indvirkning på arterierne.

Når vi lever DET FEDE LIV – afstresser vi kroppen – fordi vi ikke har insulin i spil. Med de mængder fedt som kroppen har behov for, oplever vi, at kroppen slapper af, og hormonerne bliver balanceret. Disse faktorer i sammenspil gør, at vi hverken får forhøjet kolesterol, åreforkalkninger eller stress.

Læs mere om insulin her..

Vi er ikke bange for at leve det fede liv – vi ved nemlig godt, at det er det bedste, vi kan gøre for en sund krop.

Jeg ved ikke om du, ligesom jeg, går i det små og undrer dig over, hvorfor det lige pludselig er, at folk lider af et problem helt vildt, sådan på verdensdels-basis.. Lige nu, er det meget oppe i tiden at lide af D-vitaminmangel. Det er der måske flere grunde til, men vigtigt er det at forstå, at D-vitamin er ikke et vitamin- som sådan. Det er et hormon – eller rettere sagt, så er det forstadiet til et hormon. Når solens stråler rammer kolesterol i vores hud, så dannes der D-vitamin.
Fordi vi nu lige snakker om kolesterol og kolesterolnedsænkende-medicin, så er det da ret interessant, at vi som samfund får rigtig meget af det, og vi samtidig lider af D-vitaminmangel.
En anden ting, jeg også har tænkt over er at nu, hvor vi får alt det her medicin mod for højt kolesterol og stadig skal påstå at have tiltro til medicinalindustrien, så er det da også underligt at nu, hvor vi aldrig har spist så fedtfattigt, i hele den vestlige verden, og alligevel har vi aldrig haft så mange hjerte/kar-sygdomme og blodpropper..

Er vi enige om, at der er noget, der ikke helt stemmer overens?

Hvis det var fedtet, der var synderen, så havde vi nok ikke haft så mange sygdomme, som vi har da uanset, hvor vi kigger hen, så findes alle produkter i fedtfattige versioner. Efter vi skar fedtet fra kosten, har vi aldrig nogensinde, i verdenshistorien, været så syge, som vi er nu!