Fordelene ved ketose! – og dem er der virkelig mange af..

Ketose er som sagt en tilstand, man kommer i, når kroppen forbrænder fedt istedet for kulhydrat.
Fordelene ved ketose er, at man istedet for at have ustabilt blodsukker dagen lang slet ikke får udsving, og vi får derfor ikke dyk i energiniveauet heller.
Udover at vi har stabil energi, så har vi også meget mere energi, end vi havde før.
Ketoner er en ren form for energi, og kroppen anvender den bedre og mere optimalt end både kulhydrat og protein. Så fra at gå fra at være uoplagt og have svært ved at komme ud af sengen om morgenen er vi friske om morgenen, når vi vågner..
Noget andet der også giver en stor fordel, ved at være i ketose, er nattesøvnen. Vi sover så godt, når vi er i ketose!
Før i tiden, eller i den periode på 3 måneder jeg havde sidste år, hvor jeg levede som “alle andre”, gik det så meget ud over min nattesøvn. Det var en fantastisk tid, da det var nødvendigt for mig at prøve at leve som “normalen”, men bivirkningerne var store. Jeg sov forfærdeligt! – Og ja, min kære mand vil skrive under på det.

Søvn
For det første havde jeg svært ved at sove, og når jeg så endelig faldt i søvn, så vågnede jeg flere gange om natten, jeg sov uroligt og svedte som et lille vandfald.
Når jeg så skulle op, var jeg ikke til at drive ud af sengen – og så gik jeg rundt og var træt hele dagen – det var bare ikke fedt.

En anden fordel der er ved at være i ketose, er sulten- eller mangel på samme. Sult føles på en anden måde i ketose. Tidligere kunne jeg simpelthen gå i panik, hvis jeg ikke havde noget mad i tasken, eller jeg ikke havde mulighed for at finde noget – for sæt nu, at jeg gik sukkerkold eller blev sulten -så sulten, at jeg nogle gange kunne føle, at jeg skulle kaste op af sult.
I ketose er det anderledes. Sult er ikke den der “gnavende sult”, men nærmere en lyst til at få lidt at spise. Det er rigtig svært at overspise, når vi er i ketose, også fordi vi bliver så hurtigt mætte – og her er fedt jo også fantastisk til at give mæthed.

Hjernen fungerer også meget bedre, når den anvender ketoner som energi. Fordi energien som sagt er renere og mere anvendelig, så vil hjernen også lettere kunne anvende den energi, den får tilført.

Vi er ikke omtåget og diffuse i hovedet, og vi har heller følelsen af at være i en osteklokke, som også var noget, jeg døjede rigtig meget med tidligere – jeg kunne faktisk næsten “forsvinde fra jordens overflade” i korte øjeblikke.

Vi er nemlig skabt til at leve af den her slags energi – ikke af sukker. Det er kun de seneste årtier, vi er begyndt at leve af sukker. Oprindeligt er vi skabt til at bruge ketoner som energi – altså vores kroppe er designet til den her energiform – og når du slår over på, hvad du i virkeligheden er skabt til, vil du mærke en kæmpe stor forskel.

Muskelmasse

En ting mere som folk ofte oplever, når de er på slankekur er, at de mister muskelmasse. Men i ketose bruger kroppen ikke proteiner som energi – det kan den ellers ret nemt gøre, hvis man lever af kulhydrat som primær energi. Protein og kulhydrat kan blive anvendt på samme måde, rent kemisk, i kroppen – og når vi normalt er på slankekur, hvor vi nedsætter vores kulhydratindtag, så bruger kroppen, da bare sig selv som energi .. klamt ikke?
Men i ketose mister vi ikke muskelmasse, men du vil derimod øge din muskelmasse meget lettere og på den måde også din forbrænding – og det vil vi jo gerne ha’..
Af samme grund er det også en god ide ikke kun at veje sig, inden man går igang med denne her livsstil, fordi man vil have så meget lettere ved at opbygge muskelmasse – muskler vejer mere end fedt, men fylder mindre, så derfor vil du sagtens kunne opleve at miste fedt, men veje det samme..

Placeringen af fedtet på kroppen har også noget at sige så, hvis du har meget mave/ryg fedt, skyldes det, at du helt klart spiser alt for meget kulhydrat, og du derfor bliver påvirket af insulin hele tiden.

… læs mere om insulin her
-og derfor vil du lettest kunne måle resultaterne ved at måle dig rundt om maven, da det er dér, hvor du vil tabe dig mest effektiv.

Og når man tænker over det, så er det jo fuldstændig ligegyldigt, hvad man vejer, bare man har en flad mave!