Alkohol og vægttab

Da alkohol ikke kan lagres som fedt, men skal forbrændes først, altså inden man kommer ned og får fat i fedtforbrændingen, så skal man helst undgå alkohol – i hvert fald i starten. Der sker ikke noget ved, at man tager et glas rødvin en lørdag aften, men det skal undgås, indtil man er inde i principperne og føler, at det fede vægttab er godt på vej.

Der findes mange alternativer til de sukker-proppede paraplydrinks, og det vi gør (læs: ikke jeg, men min bedre halvdel) er at snuppe en gin & tonic med almindelig gin ( nej nej hvad er det , jeg skriver – nej en meget speciel gin selvfølgelig ) og bruger sukkerfri tonic til.. Jeg vil lige se, om jeg kan finde et link til dette.

light-sodavand er en mulighed, men ellers er tørre vine og champagne også et hit.

 

Når vi lever det fede liv, så mærker mange, at de ikke rigtig har lyst til at drikke alkohol mere på samme måde.. det er ikke ensbetydende med, at man aldrig mere skal nyde et glas vin eller drikke sig beruset igen.
Men jeg ser en tendens til at, når vi lever sådan her, så er lysten til et glas vin ikke helt så stor, som den var før, så jeg tænker, at mange netop bruger vinen som lidt sødme og lidt lækkert – istedet for slik og kager – da det jo også smager fantastisk.
Når vi ikke kører på sukker-energi længere, så forsvinder trangen til alkohol også, og uanset hvem der påstår hvad, så nægter jeg at tro, at alkohol er sundt. Et glas vin i ny og næ eller en Gin & Tonic light har bestemt ikke skadet nogen, men et par glas hver dag er bare ikke fedt, efter min mening – og når man taler om blodfortyndende effekter, så handler det om at lade være med at spise kulhydrater, så er der ikke noget der sætter sig som propper i blodet..
Læs mere om kolesterol her