Træning og Det fede liv !

En stor stor misforståelse er, at vi skal have en masse kulhydrater, når vi træner. Vi har lært at, når vi skal bruge energi og performe, så er vi nødt til at gøre det med kulhydrat og alleroftest sukker.

Men hvad sker der, når vi har sukker i systemet?

Vi forbrænder ikke fedt!
Det vil sige, at vi kan ikke både forbrænde fedt og sukker på samme tid.

Kroppen er designet til, at den altid vil bruge kulhydrat i systemet først og først, når vores lager af sukker (glykogen) er opbrugt, vil vi gå over på fedtforbrænding.

Måske har du hørt om muren?

’Muren’ er det stadie, maraton-løbere rammer, når de ikke længere har glukose (sukker) i systemet og begynder at forbrænde fedt. Dette stadie bliver beskrevet som en forfærdelig følelse, fordi hele kroppen skal skifte forbrændingsmotor med det samme.

Motor

Inde i hver celle sidder der en lille motor, og denne motor kan enten køre på sukkerforbrænding eller på fedtforbrænding. Når vi lever DFL, så kører alle vores små motorer i kroppen på fedtforbrænding og ikke sukkerforbrænding.

Når vi starter med at leve DFL, så skifter vi hele kroppens energikilde, altså fra sukker til fedt, og derfor kan vi godt mærke det i starten- kroppen bliver lidt tung. Men..
Når kroppen har skiftet og er blevet vant til den nye energi sker der mirakler, og energien bliver fantastisk og høj – og ikke mindst stabil – og det er en mega fordel, når vi træner.

Fedt er nemlig en ren energiform, hvorimod sukker er en uren energiform, du kan sammenligne det med, at en bil kører på el eller på diesel – der er ikke det samme spild fra fedtforbrænding som ved sukkerforbrænding og kroppen, der kan anvende det optimalt.

Men, hvad så med træning?

Jeg anbefaler aldrig, at vi træner som vanvittige i denne her periode, hvor vi skifter forbrændingsmotor, da hele kroppen skal blive vant med det nye, men når vi er i det, jeg kalder ’optimal tilpasset ketose’, så er det bare at give den gas, fordi nu har kroppen lært det, og så bliver energien høj – og vores ydeevne meget højere.

Hvorfor dog det?

Jo, når vi løber eller træner på sukker, så løber vi tør for energi.  Vi har ikke uanede mængder kulhydrat i kroppen, og kulhydrat indeholder heller ikke så meget energi som fedt. Men vi har alle et fedtlager, som kroppen kan bruge som energi. Så imens vi løber, så bruger kroppen bare fedtet som energi, og vi behøver ikke fylde på og fylde på. Er det ikke smart? Og derudover så har vi fordelene af den rene forbrænding, kontra den urene forbrænding ved sukkerforbrænding.

Muren igen..

En kæmpe fordel er også, at vi ikke rammer muren, imens vi træner. Der hvor kroppen slår over på fedtforbrænding fra sukkerforbrænding. Denne her mur er vi for længst ovre, og vi har mødt den ligeså stille i vores dagligdag, hvor vi ikke er presset midt i et maraton. Derfor kan vi også fortsætte derud af, når alle andre falder fra.

Der findes mange studier og forsøg med dygtige professionelle atleter, der dyrker sport i ketose og som har fantastiske resultater.

Derudover så restituerer vi også meget bedre, når vi lever i ketose, da vi ikke har den oxidativt stress og inflammation at bøvle med samtidig.

Muskelmasse

Når vi lever i ketose, så forbrænder vi ikke vores muskelmasse som energi og heller ikke det protein, vi spiser. Dette betyder, at det protein vi spiser faktisk bruges til at genopbygge kroppen og opbygge muskler, hår, negle hud osv. Derfor har vi heller ikke behov for så meget protein, som mange af os tror.

Kærlig hilsen

Patricia

Ps. Hvis du vil vide mere, så tjek lige linkene ud herunder

Link 1

Link 2

Link 3

Link 4

Link 5