Når man presser en appelsin – hvad kommer der så ud af den?

Her i ‘Det fede liv’ går en del af vores udvikling på at afstresse vores krop, og noget af det som kan være allermest stressende for os, er mennesker!
Det er faktisk ikke alle de ting vi skal nå, alt det vi har på programmet, eller alt det vi ikke nåede, der har mest stressende effekt på os – det er vores relationer!

Når vi har en konflikt, eller en kontrovers, med andre, er det meget let at  bebrejde den anden part. Det er let at sige: ” Det er DIN skyld jeg bliver så vred” eller ” Du sårede mig da du sagde jeg var forkert” eller noget i den retning.
Men der er ikke nogen der kan “røre dig”, såre dig, eller gøre dig vred, hvis du ikke lader dem, og hvis du ikke allerede har følelsen indeni.
Jeg plejer at sige: “Hvad kommer der ud, når du presser en appelsin?”. Svaret er altid: “Appelsinsaft”. “Jamen hvorfor er det appelsinsaft der kommer ud af en appelsin, og ikke æblesaft?” ” Det er fordi det er appelsinsaft som er indeni”!
Ja, lige præcis.
Gør det noget, om det er din chef der presser appelsinen? Gør det nogen forskel, om det er din kæreste eller søster, der presser appelsinen? Gør det noget, om det er sent om aftenen, eller den første dag af din menstruation appelsinen bliver presset ? Nej det gør det ikke – der kommer altid appelsinsaft ud af en appelsin, uanset hvem der presser den og hvornår den bliver presset – også selvom der er fuldmåne.

Så når vi bebrejder andre, for at gøre os vrede, sårer os eller stresse os, så er det ikke noget de påføre os, de presser os bare, så den vrede vi har indeni, kommer ud – men vreden eller irritationen er inde i os – det er ikke dem der har puttet den derind. Vreden er en følelse inde i os, og det er vores ansvar, om vi lader andre presse os, så den kommer ud, fordi det der kommer ud, er det der allerede er indeni.

Der er ikke andre der kan putte vrede ind i os.

Istedet for at bebrejde sine relationer, chef, kæreste eller svigermor sine følelser, om det er enten vrede, frustration, såret-hed eller irritation, så er det langt mere effektivt at se på, hvad det er for nogle tanker der er inde i os, fordi det giver os magten til at ændre dem.
Så behøver vi jo heller ikke ændre alle de andre, men vi kan ændre vores egne tanker, og på den måde også vores følelser, og så ligger magten hjemme hos os selv.

Uanset hvor meget, eller hvornår, man presser en appelsin, et æble eller en pære, så er det kun dét der er indeni, der kommer ud.
Der kan aldrig komme æblesaft ud af en appelsin.. Og hvis du ikke har vrede og dumme tanker  indeni dig, så kan der heller ikke komme vrede følelser ud.

Så husk det næste gang du giver din mand skylden for,  at han gør dig vred. Vreden har han ikke puttet ind i dig, han kan kun presse det ud af dig, der allerede er indeni.

Kærlig hilsen

Patricia