Kender du det at du føler dig depri helt uden grund?

Og du tænker: ‘Hva fanø er der galt, alt er jo godt’

Men nu skal jeg fortælle dig hvorfor og hvad du mangler !

6 grundlæggende årsager til ‘kemisk- depression’!

  1. Har du  for lidt omega 3 fedtsyrer som vi finder i fede fisk og æg, vil det skabe en ubalance i din hjerne og du vil føle dig depri uden grund.
  2. Lavt B12. Hvis du har problemer med din tarm og fordøjelse generelt kan det være svært at optage B12.
  3. Lavt D-vitamin. Hvis du tager statiner, altså kolesterolnedsænkende medicin, kan du ikke lave nok D-vitamin da det laves via kolesterolet i huden. Så når solens stråler rammer huden bliver der ikke dannet D-vitamin.
  4. Lavt B1 vitamin. Vi finder B1 i mange fødevarer, men det som skaber et underskud af B1 i kroppen er  når vi spiser sukker og brød, da det trækker B-vitaminerne ud af kroppen.
  5. Højt kortisol. Hvis dine binyrer er under pres vil du have svært ved at sove og dette skaber en depressiv tilstand i kroppen, så faktisk vil du føle sig depri men i bund og grund er du bare i underskud af søvn. Lange gåturer vil dæmpe den produktionen af kortisol og du vil sove bedre.
  6. Insulinresistens! Den største grund til depression er insulinresistens fordi det skaber et ustabilt blodsukker. Du vil føle dig irriteret og have en kort lunte, ’nede’ og som du går rundt i en osteklokke.
  7. Vi kan få en den fejlopfattelse at ved at spise sukker så får vi det faktisk bedre, men det varer kun et øjeblik og vi vil hurtigt føle os nede, trætte, triste og depri igen. Og dette bliver hurtigt en ond cirkel.

 

Er det noget du måske kan nikke genkendende til?

Men det behøver ikke være sådan!

Derfor skal vi have rettet din kost så du får alle de næringstoffer, vitaminer og mineraler som din krop har brug for, for at du kan være glad og tilfreds, have højt humør og masser af energi – hver dag!

depression