Nakkesmerter og galde

Det er helt utroligt hvor mange jeg møder på min vej som mangler deres galdeblærer og jeg synes faktisk det er lidt vildt at vi ’bare’ kan få fjernet et organ og ’tro at det ikke har konsekvenser’.

Galdeblæren er en lille fætter der sidder over leveren. Galde bliver produceret i leveren og derefter ført over i galdeblæren hvor den opbevares indtil vi spiser igen. Når vi så spiser udskiller galdeblæren store mængder galde, som sænker pHværdien i maven og det gør at vi kan fordøje fedt og optage de fedtopløselige vitaminer, nedbryde protein og anvende mineralerne fra maden.

Har vi ikke denne galdeblærer, eller har vi problemer med den, får vi alle mulige problemer. Vi vil meget nemt bliver oppustet når vi har spist og ondt i maven, tynd eller hård mave. Men fordi vi heller ikke kan fordøje fedtet går vi glip af de essentielle vitaminer, vi får hud og hårproblemer, svært ved at opbygge muskler eller bare i det mindste bevare dem vi har og meget meget mere. Der sker en kædereaktion i kroppen.

Men noget som der ikke er mange der ved er, at døjer du med smerter i højre side af skulderen og nakken så stammer det ofte fra en usund galdeblærer. Når vores galdeblærer er under pres og ikke fungere som den skal, så svulmer den op og presser på nogle nerver som går direkte op i skulderen. Men det retter vi ret hurtigt ved at sænke pH-værdien i maven, udrense leveren og lette presset på galdeblæren.

Interessant ik?

Hvis du mangler din galdeblærer er der også ting vi ret nemt kan gøre for at erstatte galdeblærens funktion..