KLUMME 14 AUGUST 2019

HVIS DU VIL HAVE ET ANDET RESULTAT END DET DU PLEJER, BLIVER DU NØDT TIL AT GØRE NOGET ANDET.

Vi har alle prøvet det, vi bliver ved med at prøve igen og igen, men uanset så ender vi op med det samme resultat som vi plejer – fordi vi gør som vi plejer!

Lad mig forklare.

Du ser dit mål foran dig. Du kan ane det i horisonten. Der er ingen rigtig sti derhen, græsset er fyldt med humpler og store sten og en masse forhindringer.

Derimod når du ser dig til venstre så er der en rigtig fin sti, den er trådt ned, der er ingen store sten eller ukrudt, så stien virker tiltalende og lige til.

Ser du dig til højre så er det næsten det samme du ser. Denne her sti er faktisk også helt ok at gå på, uden forhindringer og udfordringer undervejs.

Så du vælger at gå til højre eller til venstre, fordi det er det du plejer, der er en fin sti du har trådt igen og igen. Du kan godt se at dit mål er ligefrem, men du kan ikke overskue at gå denne vej, da du aldrig har gjort det før og der er alt for mange forhindringer. Men du kommer aldrig hen til dit mål.

Så du gør hvad du plejer. Du går af den sti du plejer. Problemet er bare, at når du bliver ved med at gå af den sti der er velkendt, så får du ikke et andet resultat end det du plejer, og du kommer lige præcis derhen hvor du altid har været.

Giver det mening?

Hvis du kan se at dit mål er lige fremme, så nytter det ikke at gå til højre eller til venstre. Du er nødt til at gå i den retning hvor målet er, også selvom du aldrig har gjort det før, og stien ikke er velkendt. Fordi lur mig om ikke alle de forhindringer, store sten og buler på vejen, de vil virke helt anderledes så snart du kommer tættere på.

ENDNU EN FIASKO

Du kender godt den følelse, når du igen har lidt nederlag ik? Når du igen har prøvet at gå vejen og den igen ikke viste sig at være der du ville hen, og du føler dig som en fiasko. Det er fordi du gør som du plejer og forventer et helt andet resultat. Og det virker ikke. Det virker aldrig.

Hvis vi gør ting en lille smule anderledes end vi plejer, så får vi også et lille anderledes resultat, men gør vi noget helt andet end vi plejer, så får vi også et meget andet resultat.

Sådan er det også med at ændre livsstil. Når vi igen prøver at spise fedtfattigt, træne måsen ud af bukserne, afskære os fra sociale begivenheder i perioder osv osv. Hvis det ikke har virket for dig før, så vil det heller ikke virke nu.

Vi er nødt til at gøre noget andet end vi plejer for at få et andet resultat.

Kærlig hilsen

Patricia