MADMISBRUG, SELVSABOTAGE & SPISEFORVIRRING

Kan man være madmisbruger? 

Jeg tænker ikke det er så svært at svare på vel? Fordi selvfølgelig kan man det. Ligesom man kan misbruge alkohol, stoffer, medicin, tobak mm. kan man også misbruge mad.

Stimulerende “stoffer” som sukker, er afhængighedsskabende, vanedannende og lægger op til et misbrug. Og fordi det er så tilgængeligt, og forbundet med så meget positivt, er sukker efter min mening langt farligere end kokain og andre stoffer. 

Mange af os kender til at spise på vores følelser. Vi spiser på hygge, kedsomhed, trøst, når manden er en idiot, når vi er frustrerede, bange og kede af det – sågar når vi skal fejre noget, spiser vi. 

Mennesket kan ikke overleve uden mad, men vi kan sagtens overleve uden alkohol, og derfor kan det være ekstremt svært at komme ud af et madmisbrug.

Sult er det største instinkt hos mennesket, vi forbinder det med tryghed (vi overlever) og sikkerhed for fremtiden – derfor falder mange i fælden som madmisbruger (både overspisning, underspisning og opkast) da det rent instinktivt er afgørende for vores overlevelse, at vi får noget at spise.

I mit arbejde møder jeg hver dag mange mennesker der kæmper med et madmisbrug. Faktisk er det mere reglen end undtagelse og derfor har jeg specialiseret mig i madmisbrug og spiseforstyrrelser. I mit arbejde som terapeut bruger jeg både Livsdesign, Kognitiv Adfærdsterapi, Coaching og “maske og skygge-teorien” til at finde frem til roden af problemet og også til at fikse det. 

Har du brug for hjælp ( er du klar til at give slip på dit madmisbrug) så kan du tage kontakt til mig her – og booke en gratis samtale.