Kære DIABETESFORENING

 Jeg har gennem mange år været medlem af foreningen og levet efter de anbefalinger, der er givet i forhold til et liv med diabetes.

Nu har jeg så ”knækket koden” i forhold til et liv med diabetes uden medicin, en livsstil som er meget anderledes end de anbefalinger der gives i dag i forhold til diabetes.

Jeg ønsker, at der i 2020 kan komme mere fokus på alternative måder at leve med diabetes på, metoder som også kan skære ned på de sundhedsudgifter der er forbundet med diabetes.
Jeg har noteret mig, at der har været skrevet lidt om kost uden kulhydrater, hvilket også er min vej ud af diabetes. For mig er det ikke kun det, ikke at spise uden kulhydrater, men at vælge kulhydrater fra grove grønsager, der bla. har vist vejen.
Det handler også om, at blive vejledt i forhold til at få kroppen i balance og få de nødvendige vitaminer og mineraler tilføjet  til kosten.

I forhold til den ‘vej’ kender jeg kun ét tilbud med kompetent vejledning i- og det er Patricia Højbo – DFL-METODEN.

MIT FORLØB

Jeg vil gerne fortælle om mit forløb og stiller mig gerne til rådighed med mine tal, så der kan komme gang i forskningen i forhold til kampen mod diabetes og de voksende sundhedsudgifter på området. Jeg er så glad for ”mit nye liv”.

Jeg har forsøgt gennem mange år at finde en metode til at smide kilo og få et stabilt blodsukker. Jeg er 63 år og min erfaring har været, at jo ældre man bliver, jo sværere er det at tabe sig. Jeg har aldrig før tabt mig så hurtigt og samtidig ikke følt hverken sult eller afsavn, som efter jeg lærte at leve DFL

30 år med diabetes!

Jeg har gennem mange år (ca. 30 år) levet med type 2 diabetes og har gennem de sidst 10 år fået insulin, som kun er blevet øget år efter år.

På 5 uger med Patricia Højbo tabte jeg mig 9 kg og blev 12 cm mindre om maven.

Jeg har også sagt helt farvel til insulin, faktisk allerede efter 2 uger. Jeg fik 100 enheder Tresiba og 1,8 Viktoza, hvilket er max pr dag for Viktoza.

Mit blodsukker var blevet meget stabilt, allerede efter 2 uger på livsstilsændring og ligger nu mellem 5,6 – 7,0, alt efter, hvornår på døgnet jeg måler.

7 MÅNEDER PÅ DET FEDE LIV

Der er nu gået 7. måneder siden jeg valgte at starte på Det Fede Liv OG  jeg har nu tabt mig 29. kg og har nu et mål der hedder, at tabe endnu 10 kg. Jeg har fået målt langtidsblodsukker hos min læge efter jeg har været medicinfri (minus Tresiba, Viktoza og Metformin) i 3 måneder og mit langtidsblodsukker er nu 40, hvilket er fantastisk, når det plejer at være ca. 63 mmol/L MED medicin.

 

Jeg har fået det så godt helbredsmæssig med masser af energi og selvtilliden er også blevet større.

DFL er så fantastisk en livstilsændring, og en livsstilsændring som er er til at passe ind i dagligdagen. Mit mål, da jeg startede, var at tabe 10. kg, hvilket jeg snart har nået gange 3 nu.

Jeg havde ikke troet jeg også ville kunne give slip på så meget medicin på så kort tid.
Mit blodtryk er også faldet, så nu skal der måske også reguleres på det blodtryksmedicin som jeg også får.

Jeg stiller mig selv spørgsmålet ”Hvorfor er det, at der ikke bliver rådgivet bedre i forhold til type 2 diabetes?

Hvorfor er det kun en diætist der henvises til i forhold til rådgivning? – her efterlyser jeg, at der ses mere differenceret på rådgivning i forhold til diabetes.

 

ET UALT AF FORSØG
Jeg har kæmpet i rigtig mange år med forhøjet blodsukker og forsøgt utallige gange på, at tabe mig. Jeg har været henvist til diætist på sygehuset med henblik på at tabe mig og leve mere sundt i forhold til min diabetes. Jeg har utallige gange fået at vide: Spis fedtfattigt, spis mere fuldkorn, spis mere grønt og frugt og mindst seks gange dagligt og dyrk mere motion. Men uanset hvor mange forsøg, så har det ikke virket. 

Jeg har manglet viden på området, vigtig viden såsom denne som Patricia Højbo deler med os:

”Vi har i lang tid troet, at der var en direkte linje fra det fedt vi spiser og ned på hoften, men det er faktisk en stor misforståelse. Kroppen vil helst lagre kulhydrat som fedt – og den vil helst forbrænde fedt som energi. Når vi spiser mere fedt og færre af de hurtige kulhydrater så udskilles der ikke insulin på samme måde, det betyder at døren til cellerne ikke bliver åbnet og så lagrer vi faktisk heller ikke fedt på samme måde. Derimod så bruges den energi vi spiser fra fedt til at give os overskud til at klare job og fritid med masser af energi og vi behøver så ikke en morfar på sofaen om eftermiddage”. 
Citat: Patricia Højbo 

”Når vi spiser fedtfattigt så frarøver vi også kroppen for en masse vitaminer. Og de her vitaminer er faktisk afgørende for, at kroppen kan fungere upåklageligt. De er også afgørende for vores fedtforbrænding. Så når vi spiser fedtfattigt, så kan man faktisk godt sige at vores fedtforbrænding går i stå. Dette skaber uorden i vores hormoner og så kan vi slet ikke få kroppen til at fungere som den skal – og det gør at vores kroppe kommer i ubalance, vi rager alle mulige sygdomme til os – og vi bliver overvægtige. Så når vi nu går rundt og forbrænder kulhydrat, som bliver lagret som fedt, så kunne det jo være en idé at prøve at droppe kulhydrater i de store mængder vi spiser i dag så kroppen begynder at forbrænde fedt i stedet for”.

Citat: Patricia Højbo

PATRICIA HØJBO -DFL-METODEN

Patricia Højbo er grundlægger af Livsstilen “DFL-METODEN – der har base i Randers, men afholder kurser over hele landet.
Hun har selv været overvægtig og lidt af flere livsstilssygdomme, inkl. diabetes, før hun besluttede sig at finde vejen ud af livsstilssygdomme med varigt vægttab. Hun har gennem de sidste 20 år studeret sundhed og er kommet frem til en livsstilsændring, der har hjulpet mange tusinde mennesker over hele landet.

EN STOR TAK TIL DET FEDE LIV

Jeg kan på det varmeste anbefale, at starte Det Fede Liv, effektiv vægttab og farvel til medicin.
Jeg er så imponeret over alt den professionelle rådgivning som gives undervejs og deres måde at motivere os på.

Jeg skylder en stor tak for mit nye mindre ‘fede liv’ og min genvundne livskvalitet. Jeg stiller mig gerne til rådighed med flere oplysninger, da min nye livsstil er en god vej ud af diabetes og jeg ønsker, at der fremadrettet kan gives en mere nuanceret rådgivning i forhold til en vej ud af diabetes.

Jeg er pt i gang med et skriv til nogle folketingspolitikere, da jeg kan se, at der kan spares en del på sundhedsudgifterne, hvis vi får den rette rådgivning.

Med venlig hilsen Lis Udengaard Rasmussen Ejstrupvej 36 8990 Fårup

Telefon: + 45 3023 9889