irriteret tyktarm og tarmsygdom
IRRITERET TYKTARM – 6 SIMPLE TRIN TIL AT FÅ DET BEDRE MED DET SAMME!
 
Rigtig mange lider at det man kalder irriteret tyktarm. Jeg har lidt på fornemmelsen, at det er en konklusion der bliver givet, når man generelt har problemer med fordøjelsen, oppustethed og mavesmerter.
 
Problemerne opstår ret ofte hvis vi har fået antibiotika, men mere generelt fordi vi ikke helt er klar over hvilke elementer der kan lave skade på tarmen, og hvad tarmen har brug for, for at fungere.
 
De små hår i tarmene bliver skadet, når vi får antibiotika og når vi ikke ved hvordan vi opretholder et gunstigt miljø i tarmen og så kan vi ikke optage næringsstoffer optimalt. Dette kan have rigtig mange konsekvenser.
 
KONSEKVENSER 
 
Ved ikke at have balance i vores tarmsystem kan følgerne være at vi får ringere nattesyn, hudproblemer, immunproblemer, hormonproblemer, problemer med at optage calcium og magnesium, problemer med at optage D-vitamin og B-vitamin, som har alverdens følger også. Derudover kan vi døje med forhøjet blodtryk, knogleskørhed og meget meget mere, samt alle de daglige ubehag ved en udfordret tarm.
 
 
HER ER 5 SIMPLE TRIN TIL BEDRING.
 
 
1 DROP GLUTEN
 
Du har sikkert højt det før og du har sikkert allerede gjort det, men gluten er en rigtig dårlig ide at indtage når man døjer med maven. Gluten er det protein der findes i korn, og hvis du bare fjerner det, vil du helt sikkert opleve en kæmpe forandring. Jeg vil dog helst at du dropper alle slags korn, da de generelt er svære for kroppen at fordøje og så indeholder de heller ikke mange næringsstoffer. Dette gælder også for glutenfrie produkter.
Hvis du er allergisk overfor gluten, så er det proteinet i gluten du ikke kan tåle.
 
 
2 MÆLKEPRODUKTER
 
På samme måde som med proteinet gluten, er det også proteinet i mælkeprodukterne vi ikke kan tåle, nemlig kasein. Du kan også have en laktose intolerance. Ved Irritabel Tyktarm har du helt sikkert en kombination af allergier, intolerancer og overfølsomhed.
 
 
 
3 FIND UD AF HVAD DU IKKE KAN TÅLE
 
Når nogen kommer til mig, hvor deres tarm er virkelig inflammeret, spørger jeg altid om hvornår det er startet. Det kan de færreste svare på, da vi faktisk ikke så ofte lægger mærke til hvad vi spiser.
Vi har en tendens til at spise rigtig mange forskellige næringskilder samlet, så i stedet for at spise 5 forskellige ting, altså både mælkeprodukter, kød, grønsager, brød osv. på samme tid, så spis kun 2 ting samlet, så vi kan lave udelukkelsesmetoden og finde ud af hvad det er du ikke kan tåle. Og skriv det ned.
 
 
 
4 TILSKUD & BAKTERIER
 
Mælkesyrebakterier og glutamin bidrager positivt til din tarm. Mælkesyrebakterier sørger for at opretholde balance i bakteriefloraen og glutamin har evnen til at hele tarmvæggene.
 
 
5 MAVESYRE
 
Formålet med maven er at nedbryde proteiner, og hvis vi ikke har nok mavesyre, så kan vi ikke nedbryde protein. Dét der sker er, at de her små proteiner kommer ind i tyndtarmen og laver en masse rav i det hele, så bare ved at få nok mavesyre, vil vi få det så meget bedre.
Shrek er i den forbindelse fantastisk, drik et glas en halv time før hvert måltid.
Der er en kæmpe sammenhæng mellem fødevareallergier og for lidt mavesyre -du har måske hørt at det er en fordel at have mere basiske tilstande i maven, men det er meget meget forkert – en stor misforståelse.
 
 
6 VÆK MED SUKKER
 
Det er selvfølgelig helt oplagt – og som jeg selvfølgelig ved du allerede gør… ud med sukker.
Hvis du gerne vil have en snak omkring din tarm, kan du altid booke en gratis samtale med Team DFL
 
 
Kærlig hilsen
Patricia