Fibromyalgi – hvordan får vi det bedre?

Fibromyalgi er en kronisk smertesygdom, der skyldes forstyrrelser i den måde, som hjernen og nervesystemet bearbejder smerter på. Mekanismen kaldes ”central sensibilisering”. Dette betyder at centralnervesystemet er blevet mere følsomt eller over-følsomt om man vil.

I en krop, som ikke er overbelastet eller har udviklet funktionelle lidelser som fibromyalgi, virker smertesystemet som en indikator på ’fare’ dvs. at når vi mærker smerter, er det en indikering på at der er noget galt. Eks. Hvis vi kommer for tæt på en varm kogeplade, så skal smertesignalet advare os om at der opstår skade på kroppen hvis vi ikke fjerner hånden.

Fibromyalgi er en finurlig fætter, fordi det kan være svært at forudsige hvornår man vil mærke smerter, nogle dage er okay andre dage kan det være virkelig slemt. Det er også en uforklarlig smerte, på den måde at forstå, at smerten kan forekomme i huden, led, muskler og sener. Musklerne kan føles stive og der kan forekomme en følelse af svaghed i kroppen.

DAGLIGDAGEN

Personer med fibromyalgi oplever ofte en enorm træthed, både generelt og ved udførelse af små dagligdagsopgaver, og derudover bliver nattesøvnen samtidig en udfordring. Hukommelsen er besværet og det er ikke nemt at koncentrere sig. Det er helt naturligt at føle sig deprimeret og modløs og det hjælper ikke på, at mange med fibromyalgi længes efter det liv de levede før, hvor de kunne gøre alt muligt, som de lige pludselig ikke kan.

HVAD KAN MAN GØRE?

I det kontroversielle sundhedssystem er der ikke nogen helbredelse af fibromyalgi. Dvs. der findes ingen kur mod det. Der kan sættes ind med smertelindring af forskellig art, men det gør sjældent en skelsættende forskel.

ERFARING

I mit arbejde med mennesker med fibromyalgi, de sidste 15 år, har jeg erfaret af fibromyalgi i 99,9 % af tilfældene, udvikles efter et fysisk eller psykisk traume. Det betyder at, når kroppen oplever traumer, det kan være skilsmisse, dødsfald, en fyring, overgreb i barndommen, eller fysiske traumer som bilulykke eller sygdom, så er kimen sået til en overbelastningsreaktion, som senere kan sætte sig til fibromyagi. Den biokemiske forklaring gemmer vi til en anden gang.

LINDRING

I Det Fede Liv har vi stor erfaring med fibromyalgi. Vi oplever, at de mennesker der kommer til os, føler en meget stor forbedring allerede efter Den første uge. En ny sammensætning af kosten, hvor fokus er, at give kroppen en kost, med meget høj næringsværdi, samt fokus på de psykiske udfordringer der følger med sådan en sygdom. Vi arbejder både med fysik og psykologi i en fantastisk, næsten magisk kombination.

ALDRIG SET FØR

Det er tæt på umuligt at forbedre symptomer på fibromyalgi hvis vi ikke laver en kombination af næring til kroppen, næring til sindet og støtte, og siden det aldrig er set før, går man ud fra at fibromyalgi ikke kan lindes – men det er jeg så her for at fortælle at det kan det.  

HJÆLP

Når vi er overbelastet i en sådan grad, at kroppen reagerer med sygdom, så kræver det overskud at ændre sin livsstil. Sjældent føler vi ikke, at vi har det nødvendige overskud, dårligt nok til daglige gøremål. Vi ved måske godt med vores intellekt hvad der skal til, men vi har ikke overskud til at føre det ud i livet. Derfor må der hjælp til udefra.

I Det fede liv tilbyder vi støtte i døgndrift til mennesker med diagnosticeret sygdom. Her sammensætter vi en kost som optimerer hele kroppen og så arbejder vi med vores mindset, som igen og igen er bevist, er være afgørende for succes. Og som noget helt exceptionelt, og som ikke er set før, tilbyder vi vores kursister at blive så tæt knyttet til et team af uddannede mentorer og coaches.

Hvis du har brug for hjælp kan du udfylde denne formular og du vil blive kontaktet hurtigst muligt.