ER TYKKE MENNESKER BARE DOVNE OG LIGEGLADE?

Er vi ved at spise os selv ihjel?

 Og hvorfor bliver vi overvægtige af kulhydrat og ikke af fedt?

Det er mange spørgsmål – men hold nu fast og læs med her… 
 

TYKKE MENNESKER ER DOVNE!

Hvor mange gange har du ikke gået forbi nogle mennesker på gaden og tænkt: ‘Hold da op, de er da godt nok fuldstændig ligeglade’ eller ’Hold da op, de må da godt nok virkelig æde dagen lang, siden de er så fede’ eller ’Hvordan kan man være så ligeglad og doven, at man kan kommer til at se sådan der ud?’
Men…
Overvægt har intet at gøre med at være ligeglad, det har heller ikke noget at gøre med at være doven, det har heller ikke nødvendigvis noget at gøre med at vi spiser dagen lang.

Det har noget at gøre med kemi!

Jeg har tusindvis af kursister der kommer til mig som ikke er ligeglade, det er jo netop derfor de kommer til mig. Jeg har tusindvis af kursister der har prøvet alle slags slankekure, levet efter sundhedsstyrelsens forskrifter, der har trænet time efter time, hver evig eneste dag i motionscentre, gået ture og løbet efter mørkest frembrud aften efter aften. 
Det er de som kommer til mig.

Og de er medlem af tonsvis af facebookgrupper for vægttab, de er tilmeldt gå-hold og de har et hav af bøger hjemme på hylderne som omhandler vægttab.

Men hvorfor ser de så sådan ud? Hvorfor er de ikke slanke? Hvorfor har de dårlig energi? Hvorfor sover de dårligt? Hvorfor har de smerter og inflammation?

Ja det er et mega godt spørgsmål.
Det er ganske enkelt fordi de har gjort det forkert.

For at forstå hvordan vægttab fungerer, er man nødt til at forstå biokemien bag det.

I vores kroppe har vi en funktion der sænker vores blodsukker og lagre kulhydrat som fedt. Kulhydrat er det overordnede term for sukker, dvs. pasta, ris, kiks, kager, slik, vafler, pandekager osv. Det hele bliver omdannet til glukose i kroppen.
 Når vi spiser ’for meget’ af dette, så stiger vores blodsukker og da det er farligt, så har vi en hormon i kroppen der hedder insulin som sænker blodsukkeret. Insulin er et hormon, som åbner døren til vores fedtceller, dvs. når blodsukkeret bliver for højt bliver glukose (sukker) trukket ind i cellerne og lagret derinde som fedt.

Jeps du hørte rigtigt, sukker bliver omdannet til fedt.

Det, der er galt i verden, med overvægt og fedme er, at vi har fået forkert fat i det. Vi er af den overbevisning, at det er fedtet der er farligt og at det er fedtet vi bliver fede af.

 Men det er helt helt forkert. Det er sukkeret.

Hvis vi går tilbage i tiden, bare 100 år, inden alt det forarbejdet sukker-mad kom på hylderne i supermarkedet, havde vi ikke disse massive problemer med overvægt i samfundet. Vi havde heller ikke problemer med diabetes og andre livsstilsrelaterede sygdomme. Vi er simpelthen ved at spise os ihjel.
Der findes tusindvis af studier som beviser dette. At det ikke er fedtet, men sukkeret, vi bliver syge og overvægtige af.

Nederlag.

Vi, som har prøvet en masse slankekure, ved at de ofte ender op i nederlag. Nederlag, fordi de ikke lykkes, da det er for hårdt, og fordi sukkermonsteret til sidst tager over, og vi spiser alt vi kommer i nærheden af. Det kan godt være vi taber os i en periode, men det ender altid op med at vi tager det hele på igen -og mere til.

Hvorfor?

Fordi, når vi følger sundhedsstyrelsens retningslinjer for sund kost, så fylder vi stadig kroppen med kulhydrat, altså brød, pasta, ris osv. Og sådan noget elsker sukkermonsteret.

Næsten inde i alle af os, bor der et sukkermonster, som er blevet fyldt op med alle disse kulhydrater fra slik, kager, chips, brød osv. hele vores liv.  Han er vokset fuldstændig ud af proportioner. Aldrig har sukkermonsteret inde i os været så stort, og det hænger sammen med, at når vi går ned i supermarkedet, så bugner hylderne med sukkermonster-mad. Mad, vi ikke er skabt til.

Vi er ikke skabt til alt det sukker og alle de forarbejdede fødevarer.

Endnu en misforståelse er, at vi ‘bare’ kan skære ned på brød, pasta og ris, hvis vi gerne vil tabe os, men problemet er, at vi mangler næring i vores kroppe. Hvis vi bare skærer i disse ting, så vil kroppen stadig skrige efter det, og derfor kræver det rygrad at undvære disse ting. Vi bliver nødt til at erstatte det med noget andet -og vi bliver nødt til fylde vores udsultede kroppe op med næring, for at den kan komme i balance.

 Vi har udsultet vores kroppe i årevis, ved primært at tilbyde den mad den ikke kan bruge til det store. 
Og hvor får vi næring fra?
Det gør vi faktisk fra bla. fedt… tag nu eksempelvis smør. Smør indeholder masser af næring og masser af vitaminer, og her mener jeg ikke Kirkegaarden ( Kærgaarden) vi skal have den gammeldagsslags, som er kværnet af fløde. Den er virkelig sund for os.

Og det magiske er, den påvirker ikke blodsukkeret. 

Som jeg startede med at skrive, så bliver vores blodsukker påvirket når vi spiser kulhydrat. Når vi spiser for mange kulhydrater aktiverers insulin og åbner døren til cellerne, hvor kulhydrat bliver lagret som fedt. Men fedt påvirker ikke denne her funktion.

Så de mennesker du møder på gaden er ikke nødvendigvis dovne, de er heller ikke ligeglade, de har heller ikke accepteret at de er overvægtige eller direkte fede og de har heller ikke opgivet…  

-de har bare gjort det forkert, de er ikke forkerte – de har bare gjort det forkert..