Skal vi acceptere vores krop og nøjes?

I mange år kæmpede jeg en kamp for at acceptere min krop som den var, på trods af at den var fyldt med skavanker.
Jeg forsøgte at sige til mig selv, at jeg var helt tilfreds med den måde jeg så ud på og den måde min krop opførte sig på.

Men lige lidt hjalp det.

Når jeg kiggede mig i spejlet så fik jeg ondt i maven over hvad jeg så. Jeg tænkte at uanset, så er det jo min krop og jeg må få det bedste ud af den, men alligevel, så var jeg ked af at mine bulede lår, maven der hang ud over bukserne og de tykke kinder.
Det blev en kamp for at jeg ’burde’ elske min krop, men jeg følte også, at hvis jeg ikke forventede mere af den så ville det være at nøjes.

Min krop og jeg var bare ikke venner – vi var tydeligvis uenige om hvad der var bedst for os, og jeg hadede min krop for at se ud som den gjorde. 

Det var i hvert fald sådan jeg så det i lang tid. 


Indtil en dag det gik op for mig hvad min krop egentlig prøvede at fortælle mig.

Det største gennembrud for mig, var den dag da jeg forstod at fedtet på min krop og alle mine utallige skavanker, smerter og sygdomme bare var signaler.
At min krop bare prøvede at råbe mig op – det var ikke min krop der var forkert -det var mig der havde gjort noget forkert, og det var det den reagererede på.

Fra den dag øvede jeg mig helhjertet på elske mig krop, fordi den er så fantastisk at den responderer på hvad jeg udsætter den for.

Den bliver tyk, træt, trist og syg hvis jeg gør noget forkert mod den. 

Så i stedet for, at jeg havde en dum krop som bare ikke ville makke ret, så forstod jeg, at det var mig der skulle tilpasse mig til den, og ikke den der skulle tilpasse sig mig.

Den havde kun gjort det bedste den kunne, med de omstændigheder den fik tilbudt.
Derfor ved jeg også nu, at hvis vi lytter til vores krops signaler og handler på dem, så får vi den krop vi altid har ønsket os – og i stedet for at hade mig krop for hvordan den så ud, så elsker jeg den fordi den er så fantastisk at den gør alt hvad den kan for at lede mig på rette vej.

TING TAGER TID

Jeg lærte ikke at afkode min krops signaler på en nat, det tog mig tid, øvelse og tålmodighed.

Heldigvis