hvorfor en kalorie ikke er en kalorie?

HVORFOR EN KALORIE IKKE BARE ER EN KALORIE?

Jeg får tit spørgsmålet omkring hvorfor vi ikke tæller kalorier her i Det fede liv – og jo nu skal du bare høre..

Vi har i årevis ikke bekymret os så meget om hvor vores kalorier kommer fra, vi har bare sørget for at holde dem nede, og så har det egentlig været ligegyldigt om kalorierne kom fra en burger eller en broccoli.

Når vi går på slankekur frarøver vi kroppen for næringsstoffer, vi fjerner vitaminer og mineraler og holder energien nede i det vi indtager.
Når vi holder os til få kalorier, så får vi også mindre energi tilført og vi bliver trætte og uoplagte.
Derudover så fjerner vi også næring.
Dette efterlader vores kroppe i meget ringere stand end første gang vi gik på slankekur.

Kroppen har brug for næring for at kunne opretholde balance i systemet og især i hormonerne, og her snakker vi ikke kun ægløsning og hår på brystet.

Tab dig 10 kg på 10 minutter!

Det kan godt være det virkede da vi var unge og frejdige, altså det med at skære i kalorierne og så tabe os, men problemet er så nu, efter vi har fået lidt flere år på bagen, St så virker det bare ikke mere.
Det hænger sammen med, at når vi frarøver kroppen næring ved de her utallige slankekure, hvor vi kan tabe os 10 kg på 10 minutter, så kommer kroppen i ubalance.

Kroppen har brug for vitaminer og mineraler for at fungere optimalt. Så grunden til at vi ikke længere kan tabe os, er fordi vi har opnået en hormonel ubalance. Og når det er en hormonel ubalance der forhindrer os i vægttab, så hjælper det bestemt heller ikke at tælle den energi vi putter i munden. Det er to forskellige ting.

En indbrudstyv eller veninderne på besøg!

En kalorie fra fedt og en kalorie fra kulhydrat, er begge energi som kommer ind i vores krop, som kan anvendes som energi, men det er effekten af denne kalorie der er afgørende.

Fordi spiser vi kalorier fra kulhydrat, så er det ligesom at vi har haft en indbrudstyv på besøg.
Han raserer vores hus, han roder i vores ting, han stjæler det bedste vi har og efterlader os bange, utrygge og i ubalance.
Derimod spiser vi kalorier fra fedt, så er det ligesom at have veninderne på besøg.
De har måske en værtindegave med, de opfylder os med energi og roser måske endda vores hjem. De bærer af bordet når vi er færdige med at spise og de efterlader os glade og tilpasse med os selv.

Begge er mennesker vi har haft i vores hus, men det er helt afgørende hvad de mennesker vi har i vores hus, gør ved vores hus.
Og sådan er det også med kroppen.

🌺Det er ikke ligegyldigt hvor kalorien kommer fra, det som er afgørende er hvad kalorien GØR ved vores krop🌺

Det eneste vi får ind i vores krop, er den mad vi spiser, udover vand og sollys.
Så hvordan kan vi tro at det vi putter i munden ikke har en påvirking, også selvom kalorierne er lave?
Og hvis vi tænker over det, så er de fleste af os født med en krop i balance- alle de ubalancer og sygdomme vi har, er nogle der er kommet til med tiden – og som jeg plejer at sige:
👌🏻Hvis vi kan spise os syge, så kan vi vel også spise os raske!

Kærlig hilsen

Patricia

Hvis du vil være en del af noget større?

Følg Det fede fællesskab på facebook her