Når man begynder at køre sit kulhydratsindtag ned, giver kroppen slip på en masse væske.
Kulhydrat binder vand.
Når man så også ryger over i den optimale ketose, sker der det, at nyrene også giver slip på en masse salt, og salt binder vand.
Det er derfor meget vigtigt at man får nok salt ellers risikere man at blive dehydreret. Salt, magnesium og jern er meget vigtigt i den ketogene diæt, fordi når man giver slip på insulinen i kroppen, altså væsken, ryger der også en del mineraler med i købet, derfor vil jeg helt klart foreslå at man i det mindste snupper en multivitamin, gerne omnimin, men ellers også ekstra magnesium og jern.
Kroppen giver slip på en masse væske i ketose, derfor er det vigtigt at opretholde sin væskebalance og tilføre salt i maden.
Jeg har aldrig været en salt-gris, men det er jeg blevet- eeelsker salt nu, og jeg tænker at det er nok fordi min krop har brug for det. Derfor putter jeg salt på alt jeg spiser.
Jeg går også meget op i at få mine vitaminer, jeg arrangere simpelthen mine vitaminer til 14 dage af gangen, og der er bla. B12, B, vitamin, C-vitamin, D-vitamin, magnesium, jern, zink, fiskeolie og multivitamin (omnimin) Der er mange meninger omkring vitaminer og kosttilskud, men jeg kan mærke forkel fra når jeg tager mine vitaminer og i perioder hvor jeg ikke gør. Jeg er meget opmærksom på B12, da det er et utrolig vigtigs essentielt vitamin som er med til at styre stofskiftet, balancen, centralnervesystemet, hukommelsen, adfærdsforstyrrelser og for tidlig ældning. B12 er kan være vanskeligt for kroppen at optage, så hvis du har en tarmsygdom eller er tarmopereret kan det være gavnligt at få injektioner hos lægen. B12 findes også som sugetablet, og kan bestilles hjem i matas.
Man har tidligere undervurderet B12 vitaminets værdi, men forskerne begynder langsomt at se en sammenhæng mellem flere sygdomme eller tilstande og B12 vitamin!
Min far som er tarmopereret kan ikke optage B12 vitamin, derfor bruger han sugetabletter. Dog er den anbefalede dosis slet ikke nok..