Zink 22 mg

DKK 69,00

Zink bidrager til mange forskellige funktioner i kroppen. 

 • Zink medvirker til at opretteholde immunsystemets normale funktion.
 • Bidrager til vedligeholdelse af normalt hår, hud, negle, knogler og ikke mindst synet.
 • Medvirker til en normal frugtbarhed samt reproduktion.
 • Bidrager til beskyttelse af cellerne mod oxidativt stress.
 • Bidrager til en normal omsætning af A-vitamin, fedtsyrer, kulhydrater samt makronæringsstoffer.
 • Medvirker til en normal dna og proteinsyntese.
 • Bidrager til et normalt syre-base stofskifte.
 • Medvirker til at vedligeholde et normalt testosteronniveau i blodet.
 • Derudover bidrager zink også til en normal kognitiv funktion.

Tilbage til forsiden

Se din kurv

 

 

- +
Varenummer (SKU): K004-Z Kategori:

Beskrivelse

Hvis du mangler zink vil det går ud over din smagssans og din lugtesans, og du vil få små hvide pletter på neglene, så er det fordi du mangler zink.
Grunden til at du mangler zink er fordi du har spist mange kulhydrater før, fordi de frarøver kroppen zink. Hudproblemer hænger også sammen med zinkmangel. Zink bruger vi også til at danne enzymer, så der kan faktisk være en kædereaktion i kroppen grundet zinkmangel.

 • hudproblemer
 • lugtesans
 • negle
 • tørt hår og hårtab
 • hormoner – både hos mænd og kvinder
 • sår i munden og  herpes ( fordi det påvirker virus)
 • immunsystemet ( hvide blodceller)
 • kan ikke omsætte A-vitamin

Læs mere om de forskellige vitaminer og mineraler vi har behov for her

Lidt mere om nødvendigheden af zink og hvorfor vi har brug for det:

Zink har betydning for transport og afgivelse af CO2. Det er en vigtig faktor for knoglevækst og vækst af hud (herunder sårheling), hår og negle. Spontan abort, fostermisdannelser og dårlig vækst hos børn samt indlæringsvanskeligheder og ordblindhed kan være betinget af zinkmangel. Zink er en forudsætning for normal graviditet og fostervækst samt mælkeproduktion. Fødselsdepressioner ses sjældent, hvor der er tilstrækkeligt med zink og B6-vitamin. Ved stort set alle hudlidelser, fra udslæt til psoriasis, og problemer med hår og negle samt ved dårlig sårheling kan zinkmangel være en væsentlig årsag. Det forekommer typisk ved skinnebenssår, ligge- og mavesår. Zink indgår i nucleinsyresyntesen (RNA og DNA) og i dannelsen af cellekerner og i celledelingen samt i omsætningen af proteiner og kulhydrater.

Thymuskirtlen er immunsystemets overordnede kirtel, hvis funktion er afhængig af zink. Det er almindeligt, at thymuskirtlen allerede ved 40 års alderen er skrumpet helt ind, hvilket betyder, at immunsystemet er svækket og vores evne til at modstå infektioner gradvist aftager. Men sådan behøver det ikke at være, thymuskirtlens forfald kan stoppes og vendes, selv sent i livet. Selv hos gamle mennesker vil et zinktilskud på bare 20 miligram (mg) dagligt i 2 måneder forbedre thymulinaktiviteten (thymulin et et hormon, som har stor betydning for dannelse af T-lymfocytter) med 50 %. Forfaldet af thymuskirtlen skyldes altså ikke alder men zinkmangel. Ved tilførsel af zink regenereres thymuskirtlen og immunsystemet styrkes betragteligt. Både det hormonelle og det cellebundne immunforsvar behøver zink. Cellemembranerne stabiliseres af zink. Ved allergi og nedsat modstandskraft ses ofte zinkmangel.   Mænd over 50-60 år har ofte brug for zinktilskud, hvis de vil forhindre/udsætte den hormonelt betingede prostataforstørrelse. Prostata (blærehalskirtlen) er afhængig af zink. Dårlig sædkvalitet, sterilitet og importens samt hormonelle problemer og menstruationsgener kan skyldes zinkmangel. Uanset alder mister mænd 2 mg zink pr. sædudtømning.   Zink har stor betydning for vores mentale velvære og psykiske balance. Mangel på zink kan give problemer fra irritabilitet og lav stresstærskel til depression og anoreksi, men også hos bulimikere og andre med spiseforstyrrelser (og gentagne slankekure) ses zinkmangel. Ved zinkmangel forringes eller mistes smags- og lugtesansen, hvilket i sig selv kan give nedsat lyst til mad.   Zink er også essentielt for blodkredsløbet. Zinkmangel forårsager åreforkalkning og forhøjet blodtryk. Jernudnyttelsen er afhængig af zink, hvorfor mangel på zink indirekte kan forårsage blodmangel. Zink indgår i vigtige fordøjelsesenzymer. Fordøjelsesbesvær kan således være forårsaget af zinkmangel. Hos unge mennesker med tarmlidelserne Morbus Chron og blødende tyktarmsbetændelse ses endvidere mangel på zink. Andre mangelsymptomer er træthed, nedsat muskelstyrke og udholdenhed, hårtab, skældannelse, diarré, hvide pletter i neglene og nedsat nattesyn. Zinkmangel er en faktor ved udviklingen af visse nyre-, lever- og gigtlidelser samt ved osteoporose, epilepsi, kræft og demens.

 

Medicinsk anvendelse
Zinktilskud anvendes hovedsageligt til folk med nedsat immunforsvar, hudlidelser og dårlig sårheling (såvel indvortes som udvortes), samt ved alle ovennævnte mangelsymptomer. Aldersbetinget hørenedsættelse kan behandles med store doser zink, dog altid under lægekontrol. Zink anvendes i behandlingen af kræft og allergi samt som tilskud til gravide og ammende. Zinktilskud er anbefalelsesværdigt efter operationer. Kroppens evne til at optage tetracykliner nedsættes ved indtagelse af zinktabletter.

Har du spørgsmål eller forespørgsel på vitaminer og mineraler, kan du skrive til os her

 

Hotline man-fre: 8.30-9.00
Telefon nr: +45 71 99 51 81
detfedeliv@patriciahojbo.com
Arena Randers
Fyensgade 3
8900 Randers