Shrek-shot. Lever og galde optimering – også mod oppustethed.

 

Fordi vi har levet så skidt som vi ofte har tidligere, så bliver vi nødt til at tage kosttilskud samt at gøre lidt ekstra gode ting for vores kroppe – ud over bare at ændre kosten.

Mange af os har problemer med galdeblæren, både i form af galdesten og andre har simpelthen fået fjernet galdeblæren på den bekostning.
Når vi mangler galdeblæren, så er der ikke noget sted at opbevare galden, som bliver produceret i leveren, og derfor er der ting man kan gøre for at afhjælpe det, og optimere fordøjelsen.

  • du må ikke drikke en halv time før og efter måltiderne. Fordi vi ikke har noget sted at opbevare galden, så bliver den ikke udskilt i store mængder, men istedet siver det hele tiden fra leveren, og det gør fordøjelsen sværere. Derfor må vi så heller ikke fortynde den galde vi har – og der for passer vi på med at drikke til maden, for ikke at fortynde fordøjelses-væskerne.

 

  • æblecidereddike skal du tage hver dag i et lille shot – du kan med fordel blande det i dit galde-shot se næste punkt 😉

 

  • du skal lave et galde-shot.. fint navn ikke? Lyder lækkert ikke?
    Nå men pyt med det – fordi det virker – og det smager også fint nok

Ingredienser:

1/2 citron
1/2 agurk
3 cm ingefær
lidt vand
evt en dusk persille og 4 spsk æblecidereddike øko

Ned i blenderen med det hele og blend indtil det er jævn og lind.

Tag et shot 2 gange om dagen – morgen og aften – det vil gøre en forskel for din lever.

Hvis du døjer med oppustethed er det en rigtig go ide at du før hver måltid tager 2 spsk æblecidereddike i vand, samt inden du går i seng, det vil gøre underværker for din fordøjelse og optimere din mavesyre.