Hvad spiser vi ?

Vores mad:

– Kød, fjerkræ, vildt, fisk og æg. Spis gerne fede udskæringer og spis gerne fedtkanten på kødet eller skindet på kyllingen. Vælg gerne kød fra dyr, der har været på græs (økologisk eller frilands) af hensyn til en bedre fedtsyresammensætning og fordi vi passer godt på dyr.
– Naturligt fedt som god økologisk smør (ikke blandingsprodukter), god koldpresset olivenolie og kokosolie (i glas fra helsekosten).
– Fede mælkeprodukter såsom piskefløde, fede oste, cremefraiche 38% og græsk yoghurt 10%.
-En smule nødder og bær.

Vi spiser ikke:

– Kornprodukter: Hvilket er brød ( – heller ikke rugbrød), pasta, ris, havregryn, morgenmadsprodukter, kiks osv.
– Sukker: Slik, sodavand, kager, is – i normal form, men vi kan godt spise 80% chokolade.
– Alkohol: I hvert fald i meget begrænsede mængder, især i starten. Dog kan man godt tage et glas rødvin.
– Fedt af dårlig kvalitet, altså margarine, palmin, Kærgården og andre blandingsprodukter (som ofte bliver forvekslet med smør) samt olier såsom solsikke og rapsolie.

4 kommentarer til “Hvad spiser vi ?”

    1. I princippet må man gerne spise rapsolie fordi det jo selvfølgelig er fedt – jeg bryder mig bare ikke om de raffinerede olier, dem som man finder på hylden i plastikflasker da de har et ekstremt højt indhold af omega 6, og så bliver sammenspillet mellem omega 3 og 6 ulige og det er bevist at øge inflammation i kroppen.. Derfor spiser vi heller ikke kærgaarden. Omega 6, fordi de har flere umættede dobbeltbindinger i deres struktur er med til at øge mængden af de frie radikaler i kroppen, og når de overstiger antallet af antioxidanter, så kan de være kræftfremkaldende osv. Håber det gang lidt overblik..

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.