Hvad spiser vi

Vores mad:
– Kød, fjerkræ, vildt, fisk og æg. Spis gerne fede udskæringer og spis gerne fedtkanten på kødet eller skindet på kyllingen. Vælg gerne kød fra dyr, der været på græs (økologisk eller frilands) af hensyn til bedre fedtsyresammensætning og fordi vi passer godt på dyr.
– Naturligt fedt som godt økologisk smør (ikke blandingsprodukter), god olivenolie, kokosolie (i glas fra helsekosten)
– Fede mælkeprodukter som piskefløde, fede oste, cremefraiche 38 %, græsk yoghurt 10 %
-En smule nødder og bær

Vi spiser ikke:
– Kornprodukter – hvilket er brød ( – heller ikke rugbrød), pasta, ris, havregryn, morgenmadsprodukter, kiks osv.
– Sukker (slik, sodavand, kager, is – i normal form) men vi kan godt spise 80% chokolade.
– Alkohol- i hvert fald i meget begrænset mængder, især i starten. Dog kan man godt tage et glas rødvin.
– Fedt af dårlig kvalitet, altså margarine, palmin, Kærgården- som ofte bliver forvekslet med smør, olier som solsikke og rapsolie.

4 kommentarer til “Hvad spiser vi”

    1. I princippet må man gerne spise rapsolie fordi det jo selvfølgelig er fedt – jeg bryder mig bare ikke om de raffinerede olier, dem som man finder på hylden i plastikflasker da de har et ekstremt højt indhold af omega 6, og så bliver sammenspillet mellem omega 3 og 6 ulige og det er bevist at øge inflammation i kroppen.. Derfor spiser vi heller ikke kærgaarden. Omega 6, fordi de har flere umættede dobbeltbindinger i deres struktur er med til at øge mængden af de frie radikaler i kroppen, og når de overstiger antallet af antioxidanter, så kan de være kræftfremkaldende osv. Håber det gang lidt overblik..

Skriv et svar