Man kan ikke være lykkelig, i en ulykkelig krop!

 

Det er ikke noget nyt at kroppen og psyken hænger sammen, og de påvirker hinanden. Men hvor meget det egentligt har at sige, at kroppen er i balance, og hvor meget det påvirker vores psyke, er ikke alle bevidst.

I kroppen har vi det der hedder hormoner. Mange tror at hormoner kun handler om pubertet og overgangsalder, men der findes rigtig mange andre hormoner, udover vores kønshormoner.
Hormoner er som en lille postmand der cykler rundt mellem de forskelle afsendere og modtagere, med besked omkring hvad der skal ske i kroppen. Insulin er et hormon, så når hjernen mener der er brug for en “forandring ” i kroppen, som sænkning af blodsukkeret, bliver insulin sendt afsted, så det sker.

Derudover findes der 3 andre hormoner, som er sindsyg vigtige for vores psyke, og det er også dem, der bliver påvirket, når man tager de berømte lykkepiller. Problemet med lykkepiller er, at når man tilfører noget udefra, så sætter kroppen sin egen produktion ned. Og sådan er det med alle kunstige hormoner – også stofskifte hormoner.

Derfor er det aldrig en løsning at tilføre kunstige hormoner!

Dét der er vigtig er, at finde ud af hvor problemet ligger – at tilføre hormoner udefra, løser ikke det virkelige problem, og fungere kun som et plaster!

 

Depression er en velfærdsygdom!

Stress og depression går hånd i hånd. Kortisol som er vores stresshormon påvirker udskillelsen af vores “lykkehormoner” og skaber en voldsom ubalance. Måske ikke lige de første dage, men stress i længden, vil påvirke vores hormonbalance, så vi risikere at blive depressive og ulykkelige.
Læs mere om kortisol og stress her

Når vi lever “det fede liv” bliver vores hormoner afbalanceret. Vi starter med at afbalancere insulinet i kroppen, som jo som sagt er et hormon. Fordi hormonerne hænger nemlig også sammen. Så vi starter ét sted, og så arbejder vi videre med de andre hormoner.
Der vil ske en kædereaktion i kroppen…

Derudover, fordi vi spiser så mange grønsager og fedt, så vil kroppen få tilført de vitaminer og mineraler, som gør at den kan afbalancere sig selv, fordi har den ikke de næringsstoffer som kroppen har brug for, så kan den heller ikke være lykkelig.

Lykkelig i en lykkelig krop!

Til sidst – og ikke mindst, så hænger dét vi ser i spejlet, rigtig meget sammen med hvordan vi har det med os selv.
Jeg mener ikke, at man skal være ulykkelig over sit spejlbillede uanset hvordan man ser ud, men sandheden er bare at det er der rigtig mange der er.  Og så er det vigtig at få gjort noget ved det- livet er for kort til at være ulykkelig i sin egen krop.
Når vi kigger på en krop, vi ikke bryder os om, påvirker det vores humør. Vi bliver ulykkelige af, ikke at være tilfredse med os selv. Det påvirker vores psyke og vores tanker, og det bliver en ond cirkel. Vi bliver opgivende og triste, og det skaber en kædereaktion i hele vores liv. Og når vi er dér, er det næsten umuligt at sætte os for at gøre noget ved det, og så ovenikøbet overholde en kur, som vil stresse og presse os yderligere.

Derfor er det rigtig vigtigt at dét du gør, for at få den krop du ønsker, er at få styr på dine hormoner, og hele dit velbefindende – og det skal gøre “rigtigt”. Det nytter ikke noget, at du kaster dig over en sultekur eller en restriktions-kur. Det handler om at du skal blive sund, og i balance med dine hormoner, før du kan tabe dig. Jeg mener, du skal først have en sund krop, og så vil bivirkningen være at du taber dig! Og det kan gå stærkt, allerede få uger inde i “DIT fede liv” begynder kroppen af finde sin balance, og give slip på overskydende fedt.
Jeg oplever hele tiden kvinder, der er desperate for at tabe sig. Og er der nogen der forstår det, så er det mig.
Inden jeg fandet det fede liv, havde jeg det nøjagtig på samme måde. Problemet var, at mine hormoner blev mere og mere ude af balance, og så jeg fik også lige konstateret en stofskifte sygdom oveni, og uanset hvad jeg gjorde af sultekure, juicekure, palæo osv. var der ikke noget der hjalp. Min krop blev ved med at være usund, min ubalance i mine “psykiske” hormoner fortsatte, og hele min organisme fungerede ikke.

Jeg greb til stimuli!
Kaffe var min vej ud af trætheden, og jeg greb til denne stimuli mange gange om dagen. Jeg elsker kaffe – med fløde – men jeg prøver at begrænse det hvis det er muligt- 2 kopper er fint for mig. Jeg fik også lykkepiller… selvom jeg ikke er meget for at indrømme det, så var jeg så desperat at jeg gik ned til lægen og fortalte hende om, at uanset hvad jeg gjorde, så var jeg bare trist og ulykkelig – og hun simpelthen måtte gøre noget – NU!

Jeg fik så lykkepiller… men det hjalp ikke. Jo de første par dage følte jeg at jeg havde det bedre, men det var nok mere tanken om det. Jeg fortsatte i lang tid, men det gjorde ingen forskel for mig. FORDI DET VIRKEDE BARE IKKE!
Det var først, da jeg lærte omkring hormoner, at jeg begyndte at forstå, og på min rejse mod “mit fede liv”, blev mine hormoner afbalanceret, og jeg blev lykkelig. Derudover tabte jeg mig, ved at spise enorme mængder mad, i form af grønsager smurt ind i sovs og mayo – Ja no shit – det er rigtig nok.

Jeg stod med diabetes, stofskiftesygdom, depression, fibromyalgi og stress i en stor pærevælling – og jeg vidste ikke hvad jeg skulle gøre!

Inden længe blev jeg lykkelig i min lykkelige krop.

Hvis du også gerne vil det, synes jeg du skal se videoerne på youtube her
Jeg synes du skal vælge, at det er tid til at gøre det her for dig selv. Du skal vælge “det fede lykkelige liv”! Men du skal gøre det uden besvær! Der er ingen grund til at du gør som jeg gjorde, hvor du propper dig selv med hormoner og stimuli – når der faktisk findes en løsning, som er meget lettere – meget federe og som din krop vil elske dig for.

Du kan blive lykkelig i din lykkelige krop – og det fortjener du altså! Hvorfor er du den, der har trukket det lod i livet, der hedder “Du skal være ulykkelig, tyk, trist, syg og ked af det” ?  Det er du ikke! Du skal ikke finde dig i det!

Du fortjener at være lykkelig og leve det fede liv – ligesom jeg gør!

Kærlig hilsen

 

 

 

 

 

Én kommentar til “Man kan ikke være lykkelig, i en ulykkelig krop!”

  1. Hej :o) Jeg har været med siden 01-01-18 og har fået det bedre. Men jeg havde håbet det gik hurtigere med vægttabet, da jeg har mange overflødige kilo. Har sluppet 2 slags medicin mod PTSD. Hvad kan jeg gøre bedre? Følger dine opskrifter. Venligst Marianne

Skriv et svar