Hvad er ketose?

Når vi spiser normalt, så forbrænder kroppen kulhydrat som energi. Det vil sige alt det pasta, havregrød, brød og slik som vi spiser. Kroppen har meget let ved at forbrænde kulhydrat, altså anvende det som energi. Problemet med dette er at hvad så med alt det fedt i render og fylder i os? ja fordi det bliver nemlig ikke bare forbrændt.

Fordi kroppen hele tiden har kulhydrat tilgængeligt i vores verden af overflod, hvor vi handler i supermarkedet med alle de farvestrålende fristelser, så kommer vi sjældent ned for forbrænder det fedt vi har oplagret.

Det oplagrede fedt vi nemlig har, er ikke noget kroppen bare lige sådan går af med, fordi det er “til dårlige tider” men når der nu ikke kommer dårlige tider, så bliver vi bare tykkere og tykkere.

Men løsningen ligger i at man jo så kan lade  være med at spise alle de kulhydrater, netop for at kroppen kan forbrænde fedtet, og når kroppen gør det, kalder man det for at kroppen er i ketose.

Jamen hvad er så det?

Når vi indtager fedt, og ikke kulhydrat, så omdanner leveren fedtet til noget der hedder ketoner, som er en meget meget ren form for energi – og ikke en uren form som kulhydrat er. Når man har gået nogle dage uden kulhydrat, så vil kroppen begynde at anvende fedtet, og så kalder man det at man er i ketose.

Ketose rocks…