Hvad fedt er der ved diabetes?

 

Når man spiser kulhydrat, så aktivere man, hvis man er rask, insulinproduktionen i bugspytkirtlen. Men har man diabetes, i hvert fald type 1, virker denne funktion ikke, og derfor skal man tage insulin ved at sprøjte sig selv hver dag.

Grunden til, at vi har behov for insulin, er fordi vi  spiser kulhydrat, og protein kan også påvirke insulin.  Så hvis man ikke spiser hverken brød, pasta, slik, is osv. altså nogen som helst former for kulhydrat- så behøver man ikke store mængder insulin. Jeg har set det virke hos nogen, slet ikke at tage insulin, men det kræver man ved hvad man gør – ikke at sige at det virker for alle. SO DON’T TRY THIS AT HOME !

På den måde kan man fjerne komplikationerne ved diabetes, og nedsætte risikoen for følgevirkninger.

Det lyder så svært, at man bare kan lade være med at spise kulhydrat. Men det er det faktisk ikke – i hvert fald ikke hvis man erstatter det med noget andet.

Fordi jeg selv har diabetes 2, så ved jeg, at det er muligt, at lade være med at spise alle disse kulhydrater, som pasta, ris og kartofler.

Det havde altid været nærmest umuligt for mig, inden jeg fandt ud af hvad det er som gør at trangen hele tiden opstår til de lækre brød, kager og is. Men det var kun indtil jeg fandt ud af, at problemet lå i at jeg ikke fik noget at erstatte det med, så da jeg begyndte at spise fedt i store mængder, var det intet problem at holde mig fra de søde og pasta.

Når man har diabetes er det en rigtig dårlig ide at spise netop disse kulhydrater, også selvom det er de grove slags, som grovpasta, havregryn og brune ris – da det hele tiden holder nødvendigheden af at tilføre insulin i ave. Vi bliver ligesom ikke bedre til at regulere vores blodsukker, og vi vil hele tiden gå med angsten for at blodsukkeret enten bliver for højt, eller for lavt, netop fordi det er så vanskeligt at dosere den rigtige mængde insulin.

Om man har diabetes 1 – den klassiske sukkersyge, eller diabetes 2 – også kendt som gammelmandssukkersyge, så er det afgørende at man holder sig fra alle former for kulhydrat, undtaget dem fra grønsager. Og hvis vi gør det rigtigt, og eventuelt søger støtte på “Dit fede liv” – på vejen ud af diabetes, så vil du nedsætte dit insulin eller metformin-behov betydeligt – og flere har endda helt med at fjerne det helt. ER DET IKKE VILDT?
Det lyder måske vildt, men faktisk er det ret bassalt viden, og ganske logisk, hvis man går op i af studere sådant – og det gør jeg, netop fordi jeg selv har været som dig, og haft alle gener ved diabetes 2, og troet jeg skulle leve med generne resten af livet..

Hvis du vil vide mere, så læs her

Disclaimer:
For at man kan fjerne kulhydraterne fra kosten, og på den måde får et stabilt blodsukker, kræver det at man ved hvad man gør.. Det er ikke noget jeg anbefaler at man bare gør derhjemme. Man skal vide en masse om ketose, ikke at forveksle med ketoacidosis, og jeg anbefaler ikke at man bare lader være med at tage insulin – på nogen måder. Insulin er ekstremt vigtigt, men jeg stiller spørgsmål til behovet for insulin, og mængderne. Og hvad man selv beslutter at gøre, er “for egen regning”
Vi kender ikke virkningen af at man ikke tager insulin på lang sigt, vi ved kun at det er muligt at fjerne insulin over en periode på uger. Og uden negative følger, men derimod virkelig mange positive følger.

Skriv et svar