Hvad fedt er der ved diabetes?

Når man spiser kulhydrat, så aktiverer man, hvis man er rask, insulinproduktionen i bugspytkirtlen. Men har man diabetes, i hvert fald type 1, virker denne funktion ikke, og derfor skal man tage insulin ved at sprøjte sig selv hver dag.

Grunden til, at vi har behov for insulin, er fordi vi  spiser kulhydrat men protein kan også påvirke insulin.  Så hvis man ikke spiser hverken brød, pasta, slik, is osv. altså nogen som helst former for kulhydrat – så behøver man ikke store mængder insulin. Jeg har set det virke hos nogen, slet ikke at tage insulin, men det kræver, at man ved, hvad man gør – ikke at sige, at det virker for alle. SO DON’T TRY THIS AT HOME !

På den måde kan man fjerne komplikationerne ved diabetes, og nedsætte risikoen for følgevirkninger.

Det lyder så svært, at man bare kan lade være med at spise kulhydrat. Men det er det faktisk ikke – i hvert fald ikke hvis man erstatter det med noget andet.

Fordi jeg selv har diabetes 2, så ved jeg, at det er muligt, at lade være med at spise alle disse kulhydrater, såsom pasta, ris og kartofler.

Det havde altid været nærmest umuligt for mig, inden jeg fandt ud af, hvad det er, som gør, at trangen hele tiden opstår til de lækre brød, kager og is. Men det var kun indtil jeg fandt ud af, at problemet lå i, at jeg ikke fik noget at erstatte det med, så da jeg begyndte at spise fedt i store mængder, var det intet problem, at holde mig fra de søde sager, ris og pasta.

Når man har diabetes, er det en rigtig dårlig ide at spise netop disse kulhydrater, også selvom det er de grove slags, som grovpasta, havregryn og brune ris – da det hele tiden holder nødvendigheden af at tilføre insulin i ave. Vi bliver ligesom ikke bedre til at regulere vores blodsukker, og vi vil hele tiden gå med angsten for, at blodsukkeret enten bliver for højt eller for lavt, netop fordi det er så vanskeligt at dosere den rigtige mængde insulin.

Om man har diabetes 1 – den klassiske sukkersyge, eller diabetes 2 – også kendt som gammelmandssukkersyge, så er det afgørende, at man holder sig fra alle former for kulhydrat, undtagen dem fra grønsager. Hvis du gør det rigtigt og eventuelt søger støtte på “Dit fede liv” – på vejen ud af diabetes, så vil du nedsætte dit insulin eller metformin-behov betydeligt – og flere har endda endt med at fjerne det helt. ER DET IKKE VILDT?
Det lyder måske vildt, men faktisk er det ret basal viden og ganske logisk, hvis man går op i at studere sådant – og det gør jeg. Netop fordi jeg selv har været som dig og haft alle gener ved diabetes 2 og troet, at jeg skulle leve med generne resten af livet…

Hvis du vil vide mere, så læs her

Disclaimer:
For at man kan fjerne kulhydraterne fra kosten og på den måde få et stabilt blodsukker, kræver det, at man ved, hvad man gør. Det er ikke noget, jeg anbefaler, at man bare gør derhjemme. Man skal vide en masse om ketose, ikke at forveksle med ketoacidosis, og jeg anbefaler ikke, at man bare lader være med at tage insulin – på nogen måder. Insulin er ekstremt vigtigt, men jeg stiller spørgsmål til behovet for insulin og mængderne. Hvad man selv beslutter at gøre, er “for egen regning”.
Vi kender ikke virkningen af, at man ikke tager insulin på lang sigt, vi ved kun, at det er muligt at fjerne insulin over en periode på uger. Også uden negative følger, men derimod med virkelig mange positive følger.

Skriv et svar